В Одесі відбувся фестиваль ветеранського регбі, присвячений пам’яті Леоніда Шелестовича

Сьогодні на одеському стадіоні «Академія Спорту» відбувся фестиваль ветеранського регбі, який цього року присвячено не лише «батьку» одеського регбі – Леоніду Шелестовичу, а й 60-річчю регбі в Одесі!

Через повномасштабну війну в Україні зібрати традиційні чотири ветеранські команди в Одесі не вдалося, проте у символічному товариському поєдинку, який було організовано сьогодні, одна одній протистояли дві повноцінні команди з регбі-15 – «Одеське регбійне братство» та «Збірна міст України» (наші гості з Києва, Миколаєва, Львова).

За домовленістю між командами, гра складалася з трьох таймів по 15 хвилин кожний. Тричі попереду були гості, поєдинок був дуже напруженим, незважаючи на свій статус, але тричі одесити відігравалися. У підсумку – 15:15, бойова нічия, яка, мабуть, у таких випадках є цілком логічною.

Втім, головна задача фестивалю – не результат протистояння, а зустріч старих друзів, які продовжують грати у регбі та любити регбі.

У цей день ветерани українського регбі багато спілкувалися, ділилися новинами, обговорювали актуальні проблеми, вшановували пам’ять регбістів, які загинули під час війни в Україні та дякували ЗСУ за те, що дають нам можливість жити та займатися своїми справами.

Наступного тижня на нашому сайті можна буде переглянути фоторепортаж із місця події.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ, фото автора