Тетяна ТАРАСЮК: «На матчах чемпіонату Європи U-18 почувалася дуже впевнено»

Одеська регбістка та арбітриня Тетяна Тарасюк у якості судді вдало відпрацювала на матчах жіночого чемпіонату Європи U-18 у дивізіоні «Trophy», який пройшов у Польщі.

Після серії вдало проведених ігор Тетяна відповіла на кілька запитань пресслужби Федерації регбі Одеської області.

– Тетяно, розкажи нам, як тобі в цілому поїздка до Польщі? Що запам’яталося найбільше?
– Це був мій перший візит до Варшави, поїздка мені дуже сподобалася. Турнір тривав два дні, за які я доволі багато часу провела на полі у якості як судді, так і асистента судді. Дуже корисний досвід.

– Як тобі рівень змагань? Як ти відпрацювала на цих матчах, що казали куратори суддівства?
– В цілому, організація змагань у Варшаві була хорошою, умови проживання та харчування – гідними. Я вважаю, що відпрацювала на матчах добре. Перед першою грою, звичайно, трішечки хвилювалася, але це нормально та цілком природно. Всі матчі відсудила дуже впевнено.

Також хотілося б відзначити плідну роботу з кураторами. Зворотній зв’язок був на найвищому рівні. У такі моменти дійсно почуваєшся професіоналкою. Після кожної гри ми писали невеличкі звіти нашому менеджеру, спілкувалися та аналізували свою роботу. В цілому, сподобалася дуже доброзичлива атмосфера, як і має бути під час виконання командної роботи.

Зараз ти перебуваєш у хорошому настрої та мотивована продовжувати розвиватися як суддя. А що на тебе чекає найближчим часом у цьому плані?
– Я дуже сподіваюся на те, що встигла проявити себе з найкращого боку, тому з радістю чекаю наступних пропозицій та запрошень на турніри. Оскільки я зараз тимчасово перебуваю на території Німеччини, намагаюся шукати можливості практикуватися та розвиватися. Минулими вихідними працювала у Штутгарті на матчах турніру «Alpi 7’s».

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ