В Одесі відбувся перший за 17 місяців фестиваль регбі-5

Сьогодні на майданчиках зі штучним покриттям стадіону «Академія Спорту» проходив перший з 19 грудня 2021 року захід, під час якого одеські школярі грали у безконтактну версію регбі – регбі-5.

Через повномасштабну війну в Україні у 2022 році не було проведено жодного турніру чи фестивалю (хоча за цей період із регбі-5 познайомилися різні містечка та села Одещини), але сьогодні Дитяча регбійна ліга Одеси організувала перший із двох запланованих на цей місяць фестиваль для одеських школярів.

Участь у змаганнях взяли близько 60 представників одеських шкіл №8, №20, №51, №69 (Роман Гуцан виставив аж чотири команди!) та №89.

Окрім того, на одному з майданчиків проходили спаринги за участі дівочої команди вікової категорії «до 14 років», яка готується до чемпіонату України, та двох команд, складених із хлопців шкільного віку, але які вже грають у контактне регбі. Втім, про цю команду ми ще розповімо додатково.

Найяскравіші моменти фестивалю ми опублікуємо у нашому фоторепортажі (орієнтовно – завтра чи у понеділок, бо світлин дійсно вийшло багато). А зараз додамо, що другий фестиваль регбі-5 пройде за два тижні – 27 травня.

Текст і фото – Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ