Тетяна Тарасюк та Анастасія Крижановська здобули титул чемпіонок Португалії з регбі-7

Одеські регбістки Тетяна Тарасюк та Анастасія Крижановська продовжують збирати титули з лісабонським «Спортингом», у складі якого виступають з осені минулого року.

Цього разу Тетяна та Анастасія можуть похвалитися «золотом» чемпіонату Португалії з регбі-7.

Національний чемпіонат Португалії з «олімпійського» виду регбі складався з трьох етапів та тривав протягом трьох тижнів.

Після першого етапу «Спортинг» українок був лише третім, адже, поступився на стадії групового етапу принциповому супернику – «Бенфіці» (12:19).

Що цікаво, у всіх трьох іграх етапу спробами відзначилася Анастасія Крижановська (2+2+1), а Тетяна Тарасюк записала до свого активу три реалізації.

Другий етап «Спортинг» зіграв краще: цього разу гра з «Бенфікою» закінчилася нічиєю (10:10), а двох інших суперників «смугасті» переграли впевнено, що дозволило їм покращити своє турнірне становище – «біло-зелені» виграли етап завдяки кращим додатковим показникам.

Цього разу також не обійшлося без результативних дій від українок: Крижановська записала на свій рахунок три спроби, а Тарасюк – спробу та три реалізації.

Найкращим для «спортингісток» вийшов заключний, третій етап, який вони не лише пройшли без втрат (три перемоги у трьох іграх), а й без пропущених спроб чи штрафних!

Після впевнених перемог у групі команда одеситок вийшла до фіналу, де у неймовірній боротьбі нарешті переграла «Бенфіку» – 7:0. Не повірите, але єдина спроба на рахунку нашої Анастасії Крижановської, а реалізацію після цього вдало пробила наша Тетяна Тарасюк!

Загалом, у третьому турі Анастасія відзначилася двома спробами, а Тетяна – п’ятьма реалізаціями.

Таким чином, «Спортинг» із українками на провідних ролях став чемпіоном Португалії, з чим дівчат і вітаємо! Фантастичний дебютний сезон, нічого не скажеш!

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ