Каріна ХРАМОВА: «Дуже приємно було працювати на матчах чемпіонату Європи»

Нещодавно ми писали про те, що одеська суддя, гравчиня жіночої збірної Одеси Каріна Храмова у якості рефері відпрацювала на шести матчах чемпіонату Європи з регбі-7 серед дівчат у дивізіоні «Конференс».

В ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua Каріна Храмова розповіла про все детальніше.

– Каріно, ти відпрацювала на шести матчах чемпіонату Європи. Які загальні враження залишила у тебе ця поїздка? Що скажеш про рівень дивізіону «Конференс»? Можна якось порівняти з вищим за рівнем дивізіоном «Трофі», який блискуче виграла збірна України минулого року?
– Мені сподобалися лише кілька з тих ігор, на яких я працювала, вони дійсно були дуже цікаві. Рівень такий, як, напевно, українська вища ліга, навіть не Суперліга. Можливо, більшість команд грає просто трішечки швидше. А так – дивізіон «Конференс» набагато слабший за дивізіон «Трофі», це однозначно.
Щодо загальних вражень… Скажу відверто: «не дуже». Є з чим порівнювати: минулого року у тому ж Бєлграді все було значно краще – готелі, ігрові поля, їжа. Цього разу все було якось дуже скромно…

Втім, я була дуже рада бачити дівчат, з якими познайомилася на турнірі минулого року, вони мене підтримали та підтримують зараз. Також з’явилися нові знайомі. Зокрема, суддя з Грузії, який дуже підтримує Україну.
Загалом, приємно те, що мала змогу працювати на шести іграх, у тому числі – на фінальній, нехай і у якості асистентки судді, але все ж таки. Я була сконцентрована виключно на суддівстві, але дуже хотіла вже скоріше повернутися додому.

– На щастя, ти вдома! Як суддя, де найближчим часом можеш опинитися?
– Зараз сказати дуже важко, але, можливо, покличуть ще як асистентку рефері на чемпіонати Європи з регбі-7 в інших дивізіонах чи на змагання з пляжного регбі, де, можливо, ми побачимо і збірну України.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ