Чемпіонат Європи: збірна України з боями програла Швейцарії

Сьогодні у хорватському Загребі чоловіча національна збірна України приймала лідера турнірної таблиці дивізіону «Трофі» чемпіонату Європи – команду Швейцарії.

Зважаючи на те, що в Україні триває повномасштабна війна, чемпіонат країни з регбі-15 не проводиться з осені 2021 року, чекати від наших земляків дива навряд чи було логічним, але, звичайно, усі ми підтримували хлопців у цьому протистоянні.

В основному складі збірної на полі з’явилися три одесити, гравці «КРЕДО» – Ілля Вода, Роман Кулаківський та Руслан Радчук.

Перший тайм українці розпочали непогано – вели з рахунком 3:0, а згодом – 8:5, втім, швейцарці дуже швидко відігралися та вийшли вперед. На велику перерву команди вже пішли за переваги «червоних» у 15 очок – 18:33.

Початок другого тайму також залишився за українцями – вони скоротили відставання до восьми пунктів (25:33), але дуже швидко швейцарці знову відірвалися на відстань у 15 балів – 25:40…

До речі, після цього (на 53-й хвилині) на полі з’явився четвертий одесит – Валентин Порохончук, а ближче до завершення поєдинку на заміну вийшов ще один представник Одеси – Денис Прімушенецький.

На жаль, як не намагалися «синьо-жовті» відігратися, Швейцарія зуміла використати свої сильні місця частіше, ніж Україна. У підсумку маємо поразку наших земляків із рахунком 32:59. Але за гру їм слід поаплодувати! Хлопці робили все можливе і неможливе задля здобуття позитивного результату.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ